Karpervissen met pellets

Gepubliceerd op 28 februari 2023 om 20:15

Vissen met pellets op karper is een populaire techniek onder karpervissers. Het gebruik van pellets biedt namelijk vele voordelen, waaronder een hoog voedingsgehalte, langdurige afgifte en aantrekkelijke geur- en smaakstoffen. In deze blog zullen we dieper ingaan op deze techniek en enkele tips delen om succesvol te zijn.

Wat zijn pellets?

Pellets zijn kleine, compacte voerbolletjes die gemaakt worden van gemalen en samengeperste ingrediënten. Ze zijn er in verschillende maten, vormen en smaken en worden gebruikt als aas voor verschillende soorten vissen, waaronder karper.

Waarom zijn pellets goed voor het vissen op karper?

Pellets zijn een uitstekende voedselbron voor karper. Ze bevatten veel voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vetten en koolhydraten, die de karper helpen groeien en gezond te blijven. Bovendien zijn pellets ontworpen om langzaam af te breken en geleidelijk voedingsstoffen af te geven. Dit maakt ze perfect voor het vissen op karper, omdat ze het aas lange tijd aantrekkelijk vinden.

Tips voor het vissen met pellets op karper

  1. Kies de juiste pellet grootte

Het kiezen van de juiste pellet grootte is cruciaal voor succesvol vissen op karper. Over het algemeen geldt dat hoe groter de pellet, hoe groter de vis die je ermee kunt vangen. Kies dus een pellet die past bij de grootte van de karper die je wilt vangen.

  1. Soak de pellets

Het weken of 'soaken' van de pellets kan de aantrekkingskracht van het aas vergroten. Door de pellets in water te laten weken, worden ze zachter en komen de smaken en geuren beter vrij. Je kunt ook additieven toevoegen aan het water om de aas nog aantrekkelijker te maken.

  1. Gebruik een pellet band of bait spikes

Om de pellet aan je haak te bevestigen, kun je een pellet band of bait spike gebruiken. Een pellet band is een elastische band die je om de pellet en de haak bevestigt. Een bait spike is een metalen pin die door de pellet wordt gestoken en aan de haak wordt bevestigd. Beide methoden zijn effectief en het is aan jou om te bepalen welke je het prettigst vindt.

  1. Gebruik een PVA-zakje

Een PVA-zakje kan helpen om de pellets op de juiste plek te houden. Vul het zakje met pellets en bevestig het aan je haak. Wanneer het zakje in het water valt, lost het op en laat het een spoor van pellets achter dat de karper naar je aas lokt.

  1. Experimenteer met verschillende smaken en kleuren

Pellets zijn er in verschillende smaken en kleuren. Het kan lonen om te experimenteren met verschillende soorten om te zien welke het meest effectief zijn op jouw viswater. 

Armabaits probeert een zo groot mogelijk assortiment te realiseren zodat elke geliefde pellet er is voor onze klanten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.