Boekweit, goedkoop alternatief?

Gepubliceerd op 28 februari 2023 om 15:47

Yo visfanaten, laten we het eens hebben over boekweit! Als je op zoek bent naar een goed/koop aas om de karper mee te verleiden, dan is boekweit zeker het overwegen waard. Dit zaad is niet alleen gezond en natuurlijk, maar het is ook nog eens super veelzijdig en aantrekkelijk voor karpers.

Boekweit is afkomstig van de boekweitplant en is een voedzaam zaad dat vol zit met koolhydraten, eiwitten en mineralen zoals magnesium en ijzer. Maar dat is nog niet alles! Boekweit is ook glutenvrij niet dat wij als karper visser daar wat aan hebben maar het is toch een leuk weetje!

Waarom is boekweit zo'n tof aas voor de karper? Wel, het heeft een heerlijke nootachtige smaak die karpers simpelweg niet kunnen weerstaan. En als je het een beetje mengt met wat smaakmakers, dan maak je het aas nog aantrekkelijker voor onze schubbige vrienden.

Boekweit kan op verschillende manieren worden gebruikt als aas. Je kunt het laten weken en koken, of het malen tot een meel en er een toevoeging voor je boilie mix van maken. Zo kun je het aanpassen aan jouw visstijl en de gewenste resultaten.

Niet alleen is boekweit een geweldig aas voor karpers, maar het is ook een relatief goedkoop aas soort waar gemakkelijk aan te komen is. Karper blij en de visser blij die wat geld over houd in zijn portomonee.

Een ander voordeel van boekweit is dat het niet alleen karpers aantrekt, maar ook andere vissoorten. Dit betekent dat je, als je ook graag andere vissoorten wilt vangen, zeker gebruik kunt maken van boekweit.

Dus, waar wacht je nog op? Probeer boekweit als aas voor karper en zie hoe het je vangst naar een hoger niveau tilt!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.