Tijgernoten: De perfecte aanvulling op boilies tijdens het karpervissen

Gepubliceerd op 12 februari 2023 om 19:49

Tijgernoten: De perfecte aanvulling op boilies tijdens het karpervissen

Als karpervisser ben je altijd op zoek naar de perfecte aascombinatie om de karpers aan te lokken en te vangen. Een populaire en effectieve methode is het gebruik van boilies, maar soms wil je iets extra’s toevoegen om je aas nog aantrekkelijker te maken. Hier komen tijgernoten om de hoek kijken! In dit artikel leer je wat tijgernoten zijn, hoe ze werken en hoe je ze kunt gebruiken tijdens het karpervissen met boilies van Armabaits.

Wat zijn tijgernoten?

Tijgernoten  hebben verschillende diameters en zijn van oorsprong afkomstig uit West Afrika. Ze worden hoofdzakelijk geteeld voor de Spaanse markt. De tijgernoten zijn bekend om hun nootachtige smaak en hun hoge voedingswaarde. In de sportvisserij worden tijgernoten gebruikt als aanvulling op het hoofdaas, zoals boilies, om de aandacht van de vissen te trekken en ze te verleiden tot langer azen op een voerstek en aanbeten.

Hoe werken tijgernoten?

Tijgernoten zijn rijk aan vetten, eiwitten en koolhydraten en hebben daardoor een aantrekkelijke geur en smaak voor karpers. Bovendien zijn tijgernoten relatief dicht en zinken ze snel naar de bodem, waardoor ze een grote hoeveelheid stoffen uitstoten die karpers aantrekken. Door de tijgernoten te mengen met je boilies of aan de haak te bevestigen, maak je je aas nog aantrekkelijker en verhoog je de kans op succesvolle vangsten.

Hoe gebruik je tijgernoten tijdens het karpervissen met boilies?

Armabaits biedt een uitgebreid assortiment aan kwalitatieve boilies in verschillende smaken en geuren, perfect voor het karpervissen. Om deze boilies nog aantrekkelijker te maken, kun je tijgernoten toevoegen.  Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van tijgernoten tijdens het karpervissen.

 

Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen op een rij:

  1. Ze trekken de aandacht van de karper: Tijgernoten zijn zeer aromaatisch en trekken daarom de aandacht van de karper. Bovendien blijven ze lang op de bodem liggen, wat ertoe leidt dat de karper in de buurt blijft.

  2. Ze kunnen makkelijk worden bevochtigd: Door tijgernoten te bevochtigen met een aasversterker of een andere vloeistof kunt u de aroma's nog verder versterken en de aandacht van de karper nog beter trekken.

  3. Ze zijn stevig: Dankzij hun stevigheid blijven tijgernoten lang op de bodem liggen en trekken ze de aandacht van de karper, ook als het water wat ruwer wordt.

  4. Ze zijn betaalbaar: Tijgernoten zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten aas en zijn daarom een goede keuze voor karpervissers die op zoek zijn naar een betaalbare aanvulling op hun hoofdmaaltijd.

Onze conclusie is dat Tijgernoten  een ideale aanvulling op boilies zijn tijdens het karpervissen.

 

Gebruik jij vaak tijgernoten of liever een ander partikel? Laat het ons weten hieronder in de comments!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.